Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять

Жителі громади часто проводять прибирання своїх домівок, залишаючи будівельне сміття і непотріб обабіч доріг та на придомовій ділянці. Але згідно Правил благоустрою територій населених пунктів Арцизької громади такі дії —заборонені.

Саме з цього приводу вчора, 25 травня, відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Арцизької міської ради.

Мешканець громади на прилеглій території до присадибної ділянки, на площі близько 20м2 розмістив будівельні матеріали: камінь-вапняк, чим порушив Правила благоустрою територій населених пунктів Арцизької міської територіальної громади, затверджених рішенням Арцизької міської ради від 19.11.2021 №922.

Не одноразово до порушника зверталися із проханнями та попередженнями щодо адміністративної відповідальності за сміття на придомовій території, які він ігнорував.

Через таку поведінку Комісією було вирішено притягнути до адміністративної відповідальності правопорушника.

Згідно зі статтею 152 КУпАП, за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 гривень), а посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

ВАЖЛИВО! КУпАП не передбачено такий вид відповідальності, як попередження.

Мешканцям слід пам’ятати, що вони повинні здійснювати поточне утримання дерев, клумб, тротуарних газонів та зелених майданчиків на територіях, прилеглих до їх споруд та будинків; доглядати за зеленими насадженнями, видаляти сухостійні та пошкоджені хворобами насадження, знищувати бур’яни на своїх приватних садибах та прилеглих ділянках.

Комфорт та порядок, в першу чергу, залежить від кожного з нас!

11ca5386e912f7eb75368615b321715446891ab5