Відбулася чергова сесія Арцизької міської ради

Сьогодні, 21 січня, відбулася чергова сесія Арцизької міської ради. На засіданні, що проходило під головуванням голови Арцизької міської ради Сергія Парпуланського та секретаря міської ради Ольги Добрякової, були присутні старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів міської ради, представники ЗМІ.

У роботі сесії узяли участь 18 депутатів, які розглянули 79 питань попередньо затвердженого порядку денного.

Пленарне засідання відкрив виступ міського голови Сергія Парпуланського, який звітував про роботу виконавчого комітету та діяльність виконавчих органів Арцизької міської ради за 2021 рік.

Також голова громади презентував депутатам Стратегію розвитку Арцизької міської територіальної громади на 2022-2027 роки, яку після обговорення та уточнень було затверджено.

Далі з проектом рішення щодо затвердження Програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Арцизькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки виступила перший заступник Арцизького міського голови Тетяна Бахчеван. Було зазначено, що головною метою Програми є створення сприятливих умов для максимально повної реалізації потенціалу малого і середнього підприємництва в громаді, забезпечення сталого розвитку, зайнятості населення, зростання інвестиційної та інноваційної активності, підвищення рівня доходів громадян.

Також у ході засідання депутати затвердили комплексну Програму розвитку житлово-комунального господарства Арцизької міської територіальної громади на 2022-2027 роки, Програму національного супротиву та територіальної оборони Арцизької міської територіальної громади на 2022-2024 роки, комплексну Програму Арцизької міської територіальної громади «Безпечна Арцизчина» на 2022 рік.

Керуючий справами виконавчого комітету Арцизької міської ради Олександр Малєв вніс на розгляд депутатів перелік змін до рішення Арцизької міської ради від 24 грудня 2021 року №1115-VIII «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Арцизької міської ради та її виконавчих органів на 2022 рік» та зміни до рішення Арцизької міської ради від 24 грудня 2021 року №1116-VІІІ «Про умови оплати праці працівників апарату Арцизької міської ради та її виконавчих органів на 2022 рік».

Наступним депутати розглянули та затвердили план роботи Арцизької міської ради на 2022 рік, який був підготовлено секретарем Арцизької міської ради Ольгою Добряковою.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської рада Людмила Жосан презентувала проєкт рішення про затвердження Положення про порядок використання шкільних автобусів Арцизької міської територіальної громади. Положення визначає порядок використання шкільних автобусів при організації регулярних і нерегулярних безкоштовних перевезень учнів та педагогічних працівників закладів освіти Арцизької міської ради.

Також керівник підрозділу представила на обговорення та затвердження депутатами цільову соціальну програму з національно-патріотичного виховання на період до 2025 року та соціальну програму «Арцизька молодь» на 2022-2025 роки.

Керівник Центру надання адміністративних послуг Арцизької міської ради Оксана Решетнюк узгодила з присутніми перелік надаваних Центром адміністративних послуг.

Начальник відділу комунальної власності, земельних відносин та екологічних питань міської ради Тетяна Харченко презентувала проєкт рішення стосовно Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єктів комунальної власності, що підлягають наданню в оренду та відчуженню, та проєкт рішення програми проведення незалежної оцінки об’єктів та здійснення управління майном комунальної власності Арцизької міської територіальної громади на період 2022-2023 рр., що підлягають наданню в оренду та відчуженню.

За пропозицією начальника фінансового управління Ірини Гринько депутати внесли зміни та доповнення до рішення Арцизької міської ради «Про бюджет Арцизької міської територіальної громади на 2022 рік».

Наприкінці засідання традиційно було приділено увагу земельним питанням. Тетяна Харченко, начальник відділу комунальної власності, земельних відносин та екологічних питань Арцизької міської ради, поінформувала депутатів щодо відповідних проєктів рішень.

IMG 1717

IMG 1769

IMG 1773

IMG 1777

IMG 1808

IMG 1819

IMG 1827

IMG 1834