Відбулася чергова сесія Арцизької міської ради

Сьогодні, 17 грудня, у великій залі засідань Арцизької міської ради було проведено чергову сесію. На засіданні, що проходило під головуванням голови Арцизької міської ради Сергія Парпуланського та секретаря міської ради Ольги Добрякової, були присутні старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів міської ради, представники ЗМІ.

У роботі сесії брали участь 22 депутатів, які розглянули 86 питань попередньо затвердженого порядку денного.

Засідання розпочалося з урочистої події — вручення Денису Бозу, директору КП «АФСП «Колос» та депутату Арцизької міської ради Ларисі Карабаджак Почесних грамот Болградської районної ради за відповідальне ставлення до виконання своїх службових обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, соціально-економічний та культурний розвиток Болградського району та з нагоди святкування Дня місцевого самоврядування.

Пленарне засідання продовжив виступ генерального директора Арцизької центральної опорної лікарні Зіновія Челака з доповіддю щодо проекту рішення Про внесення змін до рішення Арцизької міської ради від 26 січня 2021 року № 149-VIII «Про затвердження програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань на 2021-2022 роки» з метою забезпечення пільгового зубопротезування учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них.

Також депутати підтримали пропозицію щодо виділення коштів для придбання квартир молодим спеціалістам-лікарям. Відповідні зміни були внесені в програму підтримки лікарських кадрів комунального некомерційного підприємства «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради на 2022 рік.

Далі у ході сесії було затверджено фінансові плани КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Арцизької міської ради» та КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» на 2022 рік.

Була підтримана і пропозиція начальника відділу освіти, молоді та спорту про включення до Переліку першого типу майна комунальної власності Арцизької міської територіальної громади, яке перебуває на балансі відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради, для передачі в оренду на аукціоні та затверджено порядок виявлення, обліку та набуття у комунальну власність Арцизької міської територіальної громади безхазяйного майна.

Перший заступник голови Арцизької міської ради Тетяна Бахчеван надала на затвердження депутатів проєкт рішення про затвердження плану діяльності Арцизької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

За пропозицією начальника фінансового управління Ірини Гринько депутати внесли зміни та доповнення до рішення Арцизької міської ради «Про бюджет Арцизької міської територіальної громади на 2021 рік».

Наприкінці засідання традиційно було приділено увагу земельним питанням. Тетяна Харченко, начальник відділу комунальної власності, земельних відносин та екологічних питань Арцизької міської ради, поінформувала депутатів щодо відповідних проектів рішень.

IMG 7595

IMG 7605

IMG 7611

IMG 7613

IMG 7624

IMG 7630

IMG 7645

IMG 7661

IMG 7663