• На головну
  • Новини
  • Розпочалася Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» у закладах освіти Арцизької громади

Розпочалася Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» у закладах освіти Арцизької громади

З 25 листопада до 10 грудня, з метою привернення уваги суспільства до проблеми подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту їх прав, почала діяти щорічна Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» і заклади загальної середньої освіти громади, враховуючі карантинні обмеження, долучилися до цієї події.

У межах цієї кампанії у школах проходитимуть заходи присвячені важливим датам:

25.11- Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок,

1.12 - Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2.12 - Міжнародний день боротьби з рабством;

3.12 – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5.12. - Міжнародний день волонтера;

6.12 – вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10.12. - Міжнародний день прав людини.

        Протягом цього періоду плануються проведення тематичних профілактичних, інформаційно-просвітницьких, правових заходів, психологічних тренінгів, вебінарів, годин спілкування, проведення засідань круглих столів та рекомендованих Міністерством освіти уроків та заходів щодо запобігання насильству та експлуатації дітей в цифровому просторі.

25 листопада у шкільних бібліотеках розпочали діяти тематичні виставки: «Насильству-стоп», «Весь світ проти». Учнівське самоврядування розпочало роботу з виготовлення буклетів: «Дитинство проти насильства», «Стоп булінг», «Торгівля людьми – будьмо обережні!», які в межах закладів освіти та населених пунктів будуть розповсюджуватися у період кампанії.

У школах, відповідно до важливих дат Всеукраїнської кампанії, будуть постійно оновлюватися інформаційні дошки, інтерактивні стенди: «Захисти життя – зупини насильство!», «Шляхи протидії торгівлі людьми», «Знай свої права та обов’язки та ін.          Також готуються: випуски стіннівок, тематичні виставки малюнків «Ми проти жорстокого поводження з дітьми», «Ми за світ проти насилля», «СНІД – загроза для людства»,конкурси буклетів: «Зупинимо булінг разом!», «Як не стати жертвою кібербулінгу»та багато інших тощо.

 Інформацію про проведені заходи у межах кампанії заклади освіти розміщуватимуть на свої сайтах та сторінках у соцмережах, а також на «Освітньому порталі».

65432

изображение viber 2021 11 26 15 00 53 132

изображение viber 2021 11 26 15 01 21 724