У Арцизі відбулося позачергове засідання комісії з ТЕБ та НС

12 листопада відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Арцизької міської ради.

У ході засідання під головуванням голови Арцизької міської ради Сергія Парпуланського було розглянуте питання щодо роботи закладів освіти усіх типів Арцизької міської територіальної громади в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19»

Перед присутніми членами комісії виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради Людмила Жосан та повідомила, що, враховуючи високий відсоток вакцинації серед викладачів закладів освіти Арцизької міської територіальної громади, беручи до уваги складність викладання матеріалу здобувачам освіти 1-4 класів в дистанційному режимі, пропонується перейти на очну форму навчання для вказаної категорії здобувачів освіти з15 листопада 2021 року.

Враховуючи вищевикладене, керуючись вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), комісія вирішила:

1. Відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради відновити освітній процес у закладах освіти Арцизької міської територіальної громади в очному режимі для здобувачів освіти 1-4 класів з 15 листопада 2021 року.

2. Відділу культури та туризму Арцизької міської ради відновити відвідування шкіл естетичного виховання Арцизької міської територіальної громади в очному режимі для здобувачів освіти 1-4 класів. Заклади освіти з естетичного виховання, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), організовують освітній процес для здобувачів освіти 1-11 класів в очному режимі.

Варто зауважити, що станом на сьогодні провакциновано 100% працівників лише Арцизької дитячої художньої школи, отже, до занять в очній формі будуть допущені учні 1-11 класів. Щодо Арцизької музичної школи, то до очної форми відвідування будуть допущені тільки учні 1- 4 класів.

IMG 5993

IMG 5994

IMG 5997