• На головну
  • Новини
  • В Арцизькій громаді присвоюватимуть звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади»

В Арцизькій громаді присвоюватимуть звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади»

На підставі статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою відзначення та вшанування осіб, які внесли значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток територіальної громади, збагачення національної духовної спадщини, за видатну благодійну, гуманітарну, наукову і громадську діяльність, Арцизька міська рада вирішила запровадити відзнаку – звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади».

На засіданні постійних депутатських комісій депутати затвердили критерії для присвоєння звання «Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади»:

— видатні заслуги в галузі науки, техніки, культури, мистецтва, фізичної культури та спорту, виховання та освіти, охорони здоров'я, охорони навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки, охорони культурної спадщини, задоволення духовних потреб, інтересів, ідеалів людей, зберігання та відродження духовних цінностей, зміцнення миру та міжнародного співробітництва, розвитку економіки та виробництва, містобудування та архітектури, охорони правопорядку та громадської безпеки, укріплення демократії та захисту прав людини і громадянина та в інших сферах життєдіяльності суспільства;

— особиста мужність та героїзм, проявлені під час виконання службового та громадянського обов'язку на благо України та Арцизької міської територіальної громади;

— творча та суспільна діяльність, що сприяє розвитку громади.

— Іноземним громадянам звання може присвоюватися також на підставах, пов'язаних з великою громадсько-політичною значущістю акту присвоєння цього звання конкретній особі.

Затвердження кандидатур на присвоєння звання здійснюватиметься щорічно рішенням Арцизької міської ради. Звання присвоюється лише один раз за життя і є довічним.

Почесним громадянам Арцизької міської територіальної громади надаються пільги, компенсації та гарантії у вигляді відшкодування оплати житлово-комунальних послуг із централізованого водопостачання та водовідведення у розмірі не більше 1 000 грн. на рік.

Також депутати затвердили макет почесного ордену ««Почесний громадянин Арцизької міської територіальної громади».

Проект рішення направлено на розгляд чергової сесії Арцизької міської ради, яке відбудеться 18 червня.

photo 2021 06 15 16 55 03